به گزارش بستاپرس به نقل از ماهنامه« بازار بسته بندی» از رنگ چاپ گرفته تا شکل بستهبندی، ترفندهای بستهبندی زیادی وجود دارند که به شما کمک میکند فکر کنید که انتخاب سالمی داشتهاید. باید توجه داشت که اگر چه تکنیکهای طراحی اغلب برای ارتباط با حضور یک محصول سالمتر استفاده میشود، ولی آنها همچنین میتوانند گمراهکننده نیز باشند.
دفعه بعد که بستهای را از قفسه فروشگاه مواد غذایی برداشتید و فکر میکنید انتخابی سالم به نظر میرسد، لحظهای وقت بگذارید و سپس آن را به سبد خرید خود اضافه کنید.
از رنگ چاپ گرفته تا شکل بستهبندی، عناصر طراحی بستهبندی خاص میتوانند تأثیر واقعی بر مزایای سلامت درک شده از مواد غذایی داخل آن داشته باشند.
مراقب این ترفندهای تجاری باشید تا فریب محصولی با روکش فریبنده سالم را نخورید.
ظروف نازک و خوش فرم
تصادفی نیست که بسیاری از نوشیدنیهای بستهبندی شده کم کالری مانند مارگاریتاهای نازک و باریک و آبهای گازدار طعم دار در بطریهای نازک عرضه میشوند.
این شبح پیام لاغرکننده بودن محصول را منتقل میکند، زیرا تحقیقات نشان میدهد که مردم بر این باور هستند که غذاها و نوشیدنیهای موجود در بستههای کشیده نسبت به بستهبندیهای پهن کالری کمتری دارند. و هنگامیکه یک ظرف نازک دارای انحنا باشد، محصول داخل آن سالمتر به نظر میرسد، به ویژه توسط زنانی که شاخص توده بدنی بالایی دارند. طبق مطالعه اخیر منتشر شده در مجله Food Quality and Preference.
چنین شکل بستهبندی ممکن است در واقع گزینهای با کالری کمتر برای شما به نظر برسد اما همچنین میتواند گمراه کننده نیز باشد که باید از آن اجتناب کنید.
تصاویر مزارع، غلات و محصولات
تصاویر چاپ شده بر روی بسیاری از بستهها میتواند اطلاعات زیادی ارائه دهد. بدین طریق سازنده میخواهد شما را با غذا مرتبط کند تا کیفیت خود غذا را نشان دهد.
شاید در فروشگاههای مواد غذایی نیز دیده باشید که عکسهایی از گندم کامل هنوز در پوسته و غلاف خود روی جعبههای بیسکویت چاپ شده است. طرحهایی از برگهای باغچه روی کیسههای شکر نارگیل؛ و تصاویر برجسته از میوهها و سبزیجات کامل رسیده روی اسنکبارها و پفکهایی که حاوی قند بیشتری نسبت به محصولات موجود در لیست مواد تشکیل دهنده هستند.
تصاویر روی بستهها میتوانند نشانههای ناخودآگاه قدرتمندی باشند که به معنای غذاهای فرآورینشده، تازه و طبیعی هستند که دارای خواص سالم هستند اما فهرست مواد تشکیل دهنده ممکن است داستان متفاوتی را بیان کند.
رنگهای خاموش
وقتی تولیدکنندگان موادغذایی میخواهند به شما این تصور را بدهند که غذایشان سالمتر و طبیعیتر است (بخوانید: فاقد مواد مصنوعی، کمتر فرآوریشده) آنها تمایل دارند از رنگهای پررنگ روی بستهبندی خود دوری کنند و رنگهای روشنتر و کمرنگتر را انتخاب کنند.
به این دلیل که تحقیقات نشان میدهد که مردم رنگهای کم رنگ تر را با محصولاتی مناسب مرتبط میدانند و در نقطه مقابل رنگهای روشن را با موادغذایی تقویتشده مصنوعی، مرتبط میکنند.
محصولات سالمتر در ایالات متحده معمولاً رنگهای سفید، سبز، قهوهای و زرد کمرنگ دارند، بنابراین برداشتن یک محصول از قفسه بر اساس رنگ بستهبندی ممکن است شما را به انتخاب بهتری برساند.
اما دوباره ممکن است این طور نباشد. رنگ قویتر از آنچه تصور میکنیم بر ادراک ما تأثیر میگذارد - حتی تا حدی که منطق را به چالش میکشد.
به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که یک برچسب شیرینی با برچسب کالری سبز سالم تر از همان نوار با همان اطلاعات کالری روی برچسب قرمز رنگ است.
بستهبندی کاغذ قهوه ای
مواد بستهبندی که دوستدار محیط زیست هستند، مانند شیشه یا مقوا قهوه ای یا کاغذ، میتواند ما را به این باور برساند که غذای داخل آن دارای کیفیت بالاتر، تولید پایدارتر و سالم تر است.
از آنجایی که مصرفکنندگان آگاه از محیطزیست اغلب مایلند برای این ویژگیها هزینه بیشتری بپردازند، فرصتی مناسب برای بازاریابان است که همان محصول قدیمی را تغییر نام دهند و در بستهبندی جدید کاغذی و اغلب با قیمت بالاتر ارائه دهند.
شفافیت
موضوع دیگری که اخیرا و به طور فزایندهای محبوب شده است، مواد شفاف برای تمام یا بخشی از بستهبندی مواد غذایی است.
داشتن پنجره ای به داخل بستهبندی نه تنها این مزیت آشکار را به شما میدهد که بتوانید آنچه را که خرید میکنید ببینید، بلکه تصور کلی شما از محتویات داخل را به نمایش میگذارد.
تحقیقات نشان میدهد که غذاهایی که در بستهبندیهای شفاف قرار دارند از نظر خریداران دارای کیفیت بالاتر، جذابتر، تازهتر و سالمتر از غذاهای موجود در بستههای مات هستند.
به طور کلی تکنیکهای طراحی فوق لزوما چیز بدی نیستند - آنها اغلب شما را به محصولاتی میرسانند که واقعاً برای شما و محیط زیست بهتر هستند. اما برای اینکه یک مصرفکننده باهوش باشید، مواد غذایی را از روی بستهبندی آن قضاوت نکنید. حداقل، عادت کنید یک بسته را قبل از افزودن به سبد خرید خود، برگردانید تا لیست مواد تشکیل دهنده و حقایق تغذیه آن را بخوانید.